Søg
Close this search box.

Mine bedste tips til indretning af have

Garden

For det første så vil jeg nævne belysning! De gør bare så meget for din have! Jeg fandt denne elektriker i Hvidovre der skriver en del om dette på denne side. Læs her så forstår i hvad jeg mener!

1. Saml haveinspiration
Sidde og rippe ud billeder, se i bøger og pinterest. Opret en moodboard / collage for at få en fornemmelse af den have, du ønsker at skabe. Tænk på sjælen i huset! En 70’s hus er bedst egnet med planter og have, der taler det samme sprog. Så du skal ikke skabe en landlig have, hvis huset er state-of-the-art, men følg oprindelsen af huset, så vil det være på sit smukkeste.

Jeg får ofte spørgsmål om de træer, du ser op til venstre. Det er Ecalyptusvide og de er utrolig smuk blomstring hele sommeren.

2. Planlæg haven
Når du er færdig med dit moodboard. Skitsere din have og begynde at planlægge. Når du planlægger steder i haven, tror zoner! Solbade, vokse, spise, lege, hænge ud. Hvert sted, kardinalpunkterne har deres bedste evne til at arbejde. Glem ikke at tage hensyn til de retninger, når du vælger planter og aktivitet, så blomster og du vil nyde.

3. Når skitsering din have – tror Yin og Yang
Husk, at et hus selv, med sine vinduer, døre og firkantede former er allerede maskulin, så sørg for at skabe bølgende feminine former på stier, jord og anden dekoration.

4. Få hjælp
Du er ikke i stand til at leje en have arkitekt i fuld. Tag og leje en i en time eller deromkring. Bounce dine ideer og tanker, så du får det bedste ud af din skitse. Det vil være mere end det værd, det lover jeg. Vi får hjælp af en bilmekaniker, hvis vi har brug for hjælp med billedet, som jeg siger. Og det er en investering, der er så det værd!

5. Farveskema
Vær forsigtig med farveskemaet. Overvej husets år. Tag et kig på bøger om oprindelse, stilarter og farvevalg. Gør det til dit hus, men glem ikke at tage hensyn til dens oprindelse.

En dag huset vil blive malet hvidt igen (nu er det en slags nikotin gul). En drøm er også at erstatte taget med en sort gammeldags tag, der bedre passer med huset stil (og solpaneler, der blander sig i pænt for vores miljø). At male døren i en meget mørkere tone end vores planke og vindue var virkelig stor og et varmt tip til dig, der ønsker et velafbalanceret indtryk på huset. Jeg kan godt lide, at vi ikke valgte hvidt hegn, men en Skagen grøn tone, der giver farve til huset selv om vinteren, og som gifter sig pænt med den grønne vegetation om sommeren.

Noget, som jeg også synes er vigtigt, er at vælge planter, der passer ind i dit hjem. Fordi du vil have buketter derinde, der matcher. For eksempel, at have røde blomster i din have, når du kun har lyse pasteller indendørs kan være en skuffelse, når du ønsker at lave din egen fredag buketter.

Husk, at et farvet hegn holder huset og giver en helt anden sikkerhed end en hvid. Det behøver ikke at være meget farve, og også tage hensyn til, når du vælger farven på huse og hegn, at 7 måneder om året vores natur er ganske grå heroppe i de nordiske lande.

Beautiful Garden Rose in the Garden
Gardening tools and spring flowers in the garden. Gardening concept.
En blog om alt det jeg holder af, finder inspirerende og har lyst til at dokumentere og dele. Akkurat som det har været siden 2014, hvor bloggen så dagens lys. En livstilsblog mest om hverdag, morliv, personlig stil, skønhed og mad, men krydret med indlæg om rejser, indretning, bøger, film, min plettede hund, mit elskede København og hvad jeg ellers har på hjerte. Tak, for at I læser med!
Anna Mølgaard

Anna Mølgaard

Jeg elsker at skrive om alt muligt i en fart.. Twitter har altid været min favorit på de sociale medier. Problemer jeg og Twitter har er at alle de andre fylder for meget.

Læs mere