5 ting, du aldrig bør smide væk

Jean background. Denim blue jean texture.

5 ting, du aldrig bare bør smide væk!

Smid ikke lædersofaen og jeans væk! De fleste tingn genbruges, men nogle gadgets er vigtigere end andre til at sælge eller videregive.


Køb og salg site dbahar udviklet den “sortliste” – en liste over gadgets, du bør aldrig smide væk, men bør altid sælge eller donere i stedet. Dette skyldes, at disse gadgets har en særlig stor negativ miljøpåvirkning, og ved at sælge eller donere dem, kan du reducere udledningen af drivhusgasser – og måske også tjene en krone.

I 2015 sparedevi omkring 0,8 millioner ton drivhusgasser ved at handle brugt i stedet for at kaste. Emissioner i forbindelse med affaldshåndtering reduceres også.

Sortliste: De ting, du bør aldrig smide væk

Jeans
11.000 liter vand. Så meget er påkrævet for at producere et par jeans. Mest farlige er alle de giftige kemikalier tilføjet under farvning – sorte og blå farver er de værste.

Cykler
Stålproduktionen er meget energikrævende. At løfte en belastning af jernmalm fra minen i Kiruna kræver den samme mængde energi.

For at lave en ramme til en lædersofa kræves der stål og træ, hvoraf kun træerne skal vokse i mindst 50 år. Læder sofaer kræver også store mængder mad til køer, som igen bøvs og prutte ud farlige metangas.

Apparater
Apparater, som ofte er en blanding af stål, plast og maling, er meget energiintensive både i produktion og genanvendelse.

Mobiltelefoner
Mobiltelefoner og anden elektronik kræver miljøskadeligt arsenik og cyanid, som i sig selv indeholder flere konfliktmetaller, hvis minedrift står bag en række konflikter i Centralafrika – såsom bestikkelse, hvidvaskning af penge osv.

Så ofte bør du skifte sengetøj, jeg har talt med min mor som er hygiejneprofessor Blond woman using tablet
annie-spratt-6Xe48P3q5BY-unsplash-scaled.jpg
En blog om alt det jeg holder af, finder inspirerende og har lyst til at dokumentere og dele. Akkurat som det har været siden 2014, hvor bloggen så dagens lys. En livstilsblog mest om hverdag, morliv, personlig stil, skønhed og mad, men krydret med indlæg om rejser, indretning, bøger, film, min plettede hund, mit elskede København og hvad jeg ellers har på hjerte. Tak, for at I læser med!
Anna Mølgaard

Anna Mølgaard

Jeg elsker at skrive om alt muligt i en fart.. Twitter har altid været min favorit på de sociale medier. Problemer jeg og Twitter har er at alle de andre fylder for meget.

Læs mere