Søg
Close this search box.

Så ofte bør du vaske dit sengetøj

bed with white bedding in cozy bedroom interior

Så ofte bør du skifte sengetøj, jeg har talt med min mor som er hygiejneprofessor

Når vi bevæger os i sengen, kommer masser af bakterier og døde celler af. Desuden sveder vi meget, når vi sover.
“Dette tiltrækker støvmider, der lever og formere sig i strøelse. Afføringen af støvmider indeholder allergener, som kan forårsage en kløende næse og irriterede øjne, siger  min mor

Så ofte bør du skifte dit sengetøj

Hvor ofte at ændre strøelse afhænger af, hvad livssituationen ser ud.
– Hvis du er syg, for eksempel, har en forkølelse eller har en vinter opkastning sygdom, hvis du har dyr eller små børn sover i sengen, hvis du brusebad sjældent, eller sove nøgen, så er det tid til at ændre oftere end normalt.


Så hvad er det normale tilfælde?

“Astma- og Allergiforeningen anbefaler, at man skifter sengetøj hver fjortende dag, og jeg synes, det er en fornuftig regel, der kombinerer renlighed med miljøtænkning. Selv vejret kommer i spil, om sommeren sveder vi for eksempel mere. Og selvfølgelig skal du ændre, hvis strøelse ser beskidt!

Lav ikke sengen med det samme!

Lige så vigtigt som at lave en ren seng er ikke at gøre sengen straks, når du kommer ud af sengen.
– Udsæt strøelse for lys og luft, og luft i et par minutter, selvom det er koldt udenfor. Du er velkommen til at forlade sengen unmade indtil du kommer hjem om aftenen. Frisk luft og kulde dræbe mider. Hvis du kan tage ud og snuse strøelse, det er endnu bedre. Du får aldrig kvalifikationskampene helt ud, men du kan reducere antallet radikalt.

Vask dit sengetøj rigtigt

Det er også meget vigtigt, at du vasker dine lagner ved den rigtige temperatur.
– Vask dit sengetøj mindst 60 grader. Det må være så varmt for bakterier og mider til at dø.

Så ofte bør du skifte sengetøj, jeg har talt med min mor som er hygiejneprofessor Blond woman using tablet
annie-spratt-6Xe48P3q5BY-unsplash-scaled.jpg
En blog om alt det jeg holder af, finder inspirerende og har lyst til at dokumentere og dele. Akkurat som det har været siden 2014, hvor bloggen så dagens lys. En livstilsblog mest om hverdag, morliv, personlig stil, skønhed og mad, men krydret med indlæg om rejser, indretning, bøger, film, min plettede hund, mit elskede København og hvad jeg ellers har på hjerte. Tak, for at I læser med!
Anna Mølgaard

Anna Mølgaard

Jeg elsker at skrive om alt muligt i en fart.. Twitter har altid været min favorit på de sociale medier. Problemer jeg og Twitter har er at alle de andre fylder for meget.

Læs mere