Søg
Close this search box.

6 tips til, hvordan du får venner, når du flytter til en ny by

6 tips til, hvordan du får venner, når du flytter til en ny by

Sådan her fik jeg venner når jeg flyttede til København. Det er jo altid lidt nervøst at flytte til en ny by. Du skal starte et nyt job eller en ny uddannelse, bo et nyt sted, og du kender muligvis slet ikke nogen. At få nye venner kan føles svært og at få venner, når man er voksen, er endnu vanskeligere end da man var barn. Vi giver dig de bedste tips til, hvordan du får nye venner, når du flytter til en ny by.

1. Sig ja
Dette er det bedste og vigtigste tip på hele listen. Hvis du leder efter nye venner, skal du begynde at sige ja – til alt. Skal kolleger ud på en AW – hook på. Hvis nogen på din træning spørger, om nogen har tid til frokost – sig ja. Du forstår sagen. Det bliver sværere at finde nye venner, hvis du ikke accepterer at hænge ud med nye mennesker. Når du er begyndt at mærke et par stykker, kan du begynde at være dig selv igen og afvise invitationer.

2. Gør brug af dine kontakter
Verden er ikke så stor, der er altid nogen, der kender nogen i byen, du flytter til, selvom det er din klassekammerat, veninde. De introducerer dig til hendes bekendtskab. Kom i kontakt med det og fortæl dem, at du er ny i byen, og at du føler “bla bla”, og at du spekulerer på, om du kan få en kop kaffe sammen. Du behøver ikke at være besties, men det er altid rart at have nogen, du “skriver”, allerede kender i byen.

3. Få dig selv en daglig rutine
Det bliver lettere, hvis du møder de samme mennesker flere gange og på samme tid hver dag. Hvordan så, undrer du dig nu. Få dig en rutine. Køb en kaffe på den samme café på vej til arbejde, gå til parken hver lørdag, gå til den samme træning eller gå på biblioteket. Så vil du (næsten) helt sikkert møde nogen, der også altid er på disse steder. Efter et stykke tid vil det føles naturligt for jer at begynde at tale med hinanden. Denne strategi tager tid, men kan fungere godt, hvis du er lidt genert. 

Læs mere: Husk at sikre dit hjem når du har flyttet i ny bolig. Jeg brugte Låsesmed Østerbro

4. Bliv aktiv
Der er ingen bedre måde at møde nye mennesker på end at begynde at dyrke motion. Deltag i en løbegruppe, træn på en træning eller start i et yogastudie. Her bliver det naturligt at begynde at tale med hinanden. Det er nok med et “hvor svært det var i dag”, eller “ved du, hvordan du laver denne øvelse?”. Er træning ikke din ting? Start derefter med en anden hobby eller tag et aftenkurs. Her har du en stor chance for at møde nye venner, der kan lide de samme ting som dig.

5. Venner dating
Der er masser af krydrede grupper på Facebook, hvor du kan skrive og høre, hvis nogen vil mødes. Skriv et indlæg, hvor du fortæller, at du er ny i byen, og at du leder efter at møde nye venner. Du får garanteret masser af svar fra vidunderlige mennesker, der gerne vil ses. .

6. Lad det tage tid
At flytte til en anden by er en stor ændring. Det vil ikke føles godt natten over, det vil tage tid. Du vil hader det, synes det er svært og vil bare flytte tilbage. Du skal lade det tage tid og være åben for din nye hjemby. Sammenlign ikke dit nye liv med dit gamle liv, så hviler du sandsynligvis på en gang. Husk, at de bedste relationer opbygges over en lang periode.

Jeg har selv fået nye venner gennem at følge disse tips, mine nærmeste venner læs deres blogs her Blondinemor.dk, Jolie Sif Anarka og Sarah Christiansen..

Jeg håber at du har ku bruge mine tips til 6 tips til, hvordan får man venner når man flytter til ny by. 

Så ofte bør du skifte sengetøj, jeg har talt med min mor som er hygiejneprofessor Blond woman using tablet
annie-spratt-6Xe48P3q5BY-unsplash-scaled.jpg
En blog om alt det jeg holder af, finder inspirerende og har lyst til at dokumentere og dele. Akkurat som det har været siden 2014, hvor bloggen så dagens lys. En livstilsblog mest om hverdag, morliv, personlig stil, skønhed og mad, men krydret med indlæg om rejser, indretning, bøger, film, min plettede hund, mit elskede København og hvad jeg ellers har på hjerte. Tak, for at I læser med!
Anna Mølgaard

Anna Mølgaard

Jeg elsker at skrive om alt muligt i en fart. Twitter har altid været min favorit på de sociale medier. Problemer jeg og Twitter har er at alle de andre fylder for meget.

Læs mere